Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Δεύτερη ευκαιρία για όσους επαγγελματίες έμειναν εκτός – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τα ποσά ενίσχυσης

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Δεύτερη ευκαιρία για όσους επαγγελματίες έμειναν εκτός – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Όσοι επαγγελματίες άρχισαν μεν να υποβάλουν αίτηση για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 7, αλλά από δική τους αμέλεια δεν την οριστικοποίησαν και το σύστημα τους «πέταξε» εκτός πληρωμών, έχουν δεύτερη ευκαιρία να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων «τελικής αποδοχής» λήγει στις 10 Μαΐου, επιτρέποντας ταυτόχρονα και σε όσους είχαν χάσει την ενίσχυση να την διεκδικήσουν εκ νέου.

Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για όσους δήλωσαν έως τις 19 Απριλίου στοιχεία εσόδων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την πλατφόρμα να ανοίγει σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη.

Βελτίωση όρων και προϋποθέσεων

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση έχουν βελτιωθεί οι όροι και προϋποθέσεις βάσει των οποίων προσφέρεται κρατική ενίσχυση και σε επιχειρήσεις που είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, παρά την πανδημία. Επιστρεπτέα 7 θα λάβουν, έτσι, ακόμα και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

​​​​​​​Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα λειτουργίας, όπως είναι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, την εστίαση, την τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές και τα γυμναστήρια. Για αυτές δεν θα ισχύσει ο «κόφτης» να μην είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, έναντι του 2019. Αρκεί μόνον να έχουν πτώση του τζίρου τους τουλάχιστον 2% στο α’ τρίμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχο τριμήνου πέρυσι.

Το 50% της ενίσχυσης -όπως και στους προηγούμενους γύρους- δεν επιστρέφεται. Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων. Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται εξοφλείται σε 60 χαμηλότοκες μηνιαίες δόσεις.

Τα ποσά ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Προβλέπονται αυξημένα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.