ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Εκτός του 7ου κύκλου το 60% των επιχειρήσεων

Σε σύνολο 704.604 αρχικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, φαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα είναι κοντά στις 300.000

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Εκτός του 7ου κύκλου το 60% των επιχειρήσεων

Εκτός του 7ου και τελευταίου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής θα μείνει το 60% των ενδιαφερόμενων. Σε σύνολο 704.604 αρχικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, φαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα είναι κοντά στις 300.000.

Ο καταιγιστικός ρυθμός αιτήσεων που σημειώθηκε τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, καθώς, όπως φαίνεται, όσοι διαπίστωσαν ότι είναι δικαιούχοι έσπευσαν γρήγορα να κάνουν την οριστική αίτηση αποδοχής για να εισπράξουν από το υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα που τους αναλογούν έως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Συνολικά έως τις 29 Απριλίου 261.943 δικαιούχοι έλαβαν συνολικά 726,4 εκατ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 2.773 ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να διαθέσει άλλα 274 εκατ. ευρώ σε όσους πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για τον λόγο αυτό δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν αρχική αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να υποβάλουν την οριστική έως τις 10 Μαΐου, στην περίπτωση που από αμέλεια ή από λάθος τους, ενώ είχαν συμπληρώσει κανονικά «τα έσοδά τους» επιλέγοντας τη σχετική εντολή που εμφανίζεται στην εφαρμογή «MyBussinessSupport», δεν υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής μέσω της επιλογής «Εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Επιδότηση δαπανών

Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να υπάρξει νέος γύρος επιστρεπτέας ενίσχυσης, καθότι το μέτρο αυτό θα αντικατασταθεί από την επιδότηση δαπανών. Η μικρή αυτή ενίσχυση θα υπολογιστεί ως ποσοστό των παγίων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί από το κράτος.

Αυτό θα προσδιοριστεί, αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του προγράμματος, ο οποίος και υπολογίζεται μόλις στα 500 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί μόλις στο 65% των επιστρεπτέων προκαταβολών, κάτι το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να στηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.