ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΑΔΕ: Αυτές είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Ποιες είναι

ΑΑΔΕ: Αυτές είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια, βελτιώνει συνεχώς την παροχή και υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, κάτι που έχει οδηγήσει στη διευκόλυνση των συναλλαγών, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην απλούστευση των διαδικασιών.

Η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει δρομολογήσει για το 2021 περαιτέρω ηλεκτρονικοποιήσεις υπηρεσιών και διαδικασιών, εστιάζοντας σε τομείς που έχει διαπιστωθεί πως η ψηφιακή διεκπεραίωση είναι το ζητούμενο για πολίτες και επιχειρήσεις. Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ δρομολογεί τις εξής παρεμβάσεις:

-Την ολοκλήρωση και επέκταση των νέων υπηρεσιών εξυπηρέτησης συναλλασσόμενων (myaadelive, ψηφιακά αιτήματα και ραντεβού, αναβάθμιση ιστοσελίδας ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, ψηφιακή καταβολή ΔΕΤΕ κ.α.).

-Την επέκταση της ψηφιοποίησης του Μητρώου (διακοπή εργασιών επιχείρησης φυσικού προσώπου, διασύνδεση με το Μητρώο Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διασύνδεση με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, κ.α.).

-Την πλήρη ψηφιοποίηση του Κεφαλαίου (ηλεκτρονικοποίηση αρχικών, τροποποιητικών, ανακλητικών δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου και ειδικότερα, δηλώσεων ΦΜΑ, φόρου δωρεών, γονικών παροχών και ατύπων δωρεών, φόρου κληρονομιών και τυχερών παιγνίων, κ.α.).

Παράλληλα, με γνώμονα την άμεση και σε πραγματικό χρόνο παροχή στοιχείων και την εξοικονόμηση πόρων της διοίκησης, η ΑΑΔΕ προωθεί περαιτέρω την διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της με συστήματα τρίτων φορέων, στοχεύοντας στη συνεχή παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών σε φορείς της δημόσιας διοίκησης και στην αξιοποίηση από τις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες των διαδικτυακών υπηρεσιών που παρέχονται από άλλους φορείς.

Στην ίδια βάση η φορολογική διοίκηση επενδύει στην ανάπτυξη διαδικτυακής υπηρεσίας (webservice) με τα πιστωτικά ιδρύματα για τον περιορισμό υπερεισπράξεων.

Ως υπερείσπραξη θεωρείται το ποσό που καταβλήθηκε, αλλά δεν πιστώθηκε αυτόματα σε οφειλή ή ρύθμιση και το οποίο εμφανίζεται στην εφορία ως εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ, πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από το υπόλοιπο της οφειλής τους ενώ άλλοι εξοφλούν ένα φόρο ή τη δόση μιας ρύθμισης σε λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής. Οι υπερεισπράξεις αυτές θα αντιμετωπιστούν μέσω του webservice που θα αναπτύξει η ΑΑΔΕ με τις τράπεζες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.