e-Metavivasi: «Τέλος» στη γραφειοκρατία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων – Ανοίγει τον Ιούνιο η νέα πλατφόρμα

Πρόσβαση θα έχουν οι συμβολαιογράφοι

e-Metavivasi: «Τέλος» στη γραφειοκρατία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων – Ανοίγει τον Ιούνιο η νέα πλατφόρμα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων όπου οι συμβολαιογράφοι θα συγκεντρώνουν για λογαριασμό των αγοραστών και των πωλητών τα απαραίτητα δικαιολογητικά των συναλλαγών.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» πρόκειται για την πλατφόρμα e-Μetavivasi με δικαιούχο το Εθνικό Κτηματολόγιο και θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία έως τις αρχές Ιουνίου.

Το e-Metavivasi εντάσσεται στον σχεδιασμό και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Ακης Σκέρτσος, στο πλαίσιο των δράσεων του Doing Business.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πλατφόρμα e-Metavivasi θα αποκτήσουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι. Οι αγοραστές και πωλητές ακινήτων θα τους εξουσιοδοτούν για να αντλούν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά των αγοραπωλησιών ακινήτων. Το όφελος σε χρόνο και κόστος θα είναι σημαντικό για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.