ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα νησιά ζητούν μείωση του ΦΠΑ

Τα νησιά ζητούν μείωση του ΦΠΑ

Να προχωρήσει άμεσα στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, «όπως άλλωστε έχει κάθε δικαίωμα να πράξει σύμφωνα και με την Οδηγία 2006/112/ΕΚ, για να μην χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν που ήδη ξεκίνησε, να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικότητα», ζητάει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Εκφράζοντας την αγωνία των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων εστίασης της νησιωτικής χώρας, όμιλος σημειώνει ότι «μετά την παταγώδη αποτυχία του μέτρου της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε, σε απώλεια τζίρου, κλείσιμο επιχειρήσεων, χάσιμο θέσεων εργασίας, εκτίναξη της φοροδιαφυγής, μείωση στα έσοδα του κράτους και στις εργοδοτικές εισφορές των ταμείων, επίσημα πλέον αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

 Η δρομολογημένη όμως επανεξέταση του θέματος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον προσεχή Ιούνιο θα εξακολουθήσει να ζημιώνει το κράτος, τις επιχειρήσεις εστίασης, τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι οι τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες της Μεσογείου (Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος) εξακολουθούν να έχουν χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ από 5,5% έως 10% στην εστίαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.