ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, έως το ποσό των 550 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από ιδιωτική τοποθέτηση σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές άνευ δικαιωμάτων προτιμήσεως), στο πλαίσιο του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενισχύσεως 4.571 εκατ. ευρώ, θα γίνει με τιμή διάθεσης 0,44 ευρώ και αναλογία 1,944456 νέες μετοχές για μία παλιά.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποτελείται από εγγυημένη έκδοση νέων κοινών μετοχών μετά μεταβιβάσιμου δικαιώματος προτιμήσεως αρχικά υπέρ των κατόχων κοινών μετοχών ύψους Ευρώ 457 εκατ. («Έκδοση Δικαιωμάτων»), καθώς και («Ιδιωτική Τοποθέτηση»).

Το εναπομείναν μέρος του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενισχύσεως συνολικού ποσού Ευρώ 4.571 εκατ. θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος («ΤΧΣ») διά απευθείας εγγραφής. Η τιμή διαθέσεως για όλες τις νέες κοινές μετοχές που θα εκδοθούν κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με προσφορά δικαιωμάτων, την ιδιωτική τοποθέτηση και τη διάθεση στο ΤΧΣ ορίζεται σε Ευρώ 0,44 ανά μετοχή.

Για κάθε νέα κοινή μετοχή, την οποία αποκτούν οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, θα λάβουν, έναν παραστατικό τίτλο δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών («Warrant»), πλήρως διαπραγματεύσιμο, ο οποίος δίδει το δικαίωμα ανακτήσεως των μετοχών για τις οποίες έχει εγγραφεί το ΤΧΣ εξαμηνιαίως, για τα επόμενα 4,5 έτη, στην τιμή διαθέσεως πλέον ενός ετήσιου περιθωρίου. Η έκδοση είναι πλήρως εγγυημένη από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.