ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

«Η Emma Delta επανέρχεται» και μετά την ανανεωμένη προσφορά «η Ελλάδα πουλά τον ΟΠΑΠ». Με αυτά τα σχόλια, τα ξένα μέσα ενημέρωσης υποδέχτηκαν την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, δηλαδή την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία Emma Delta.

Κάνουν λόγο για την «πρώτη αξιοσημείωτη πώληση» στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα και για την πρώτη «επιτυχία της Ελλάδας σε όσα έχουν απαιτηθεί από τους δανειστές».

To Reuters μετέδωσε την είδηση ως έκτακτη σχολιάζοντας ότι «μετά την απαίτηση της Αθήνας», η Emma Delta αν και «μοναδικός διεκδικητής», ανέβασε την προσφορά της.

«Η Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή τις ιδιωτικοποιήσεις» σχολιάζει η αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι πρόκειται για την “πρώτη αξιοσημείωτη πώληση” στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα και πως “το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει επί μακρόν”.

«Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας δέχεται την ανανεωμένη προσφορά της Emma Delta» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg. «To fund αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τη διαπραγμάτευση» όταν της ζητήθηκε υψηλότερη προσφορά, αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων.

«Η Ελλάδα πουλά το 33% του ΟΠΑΠ», γράφει το βρετανικό BBC. Χαρακτηρίζει δε τη συμφωνία «πολύ καθυστερημένη» ενώ παραθέτει τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι η “ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ “ολοκληρώθηκε επιτυχώς”.

«Η Ελλάδα σφυρίζει έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων» με την πώληση του ΟΠΑΠ, σχολιάζει το αυστραλιανό thewest.com.au, τονίζοντας πάντως ότι η προσφορά «παραμένει χαμηλότερη από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας».

«Η Ελλάδα εξασφάλισε την πρώτη από τις συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων που της έχει απαιτηθεί από τους δανειστές» γράφουν οι Times της Ινδίας. Ο ΟΠΑΠ, που έχει το μονοπώλιο στο χώρο του στοιχηματισμού, “ήταν κάποτε μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.