ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επικυρώνεται την Τετάρτη η πώληση των ΕΝΑΕ του Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου

Επικυρώνεται την Τετάρτη η πώληση των ΕΝΑΕ του Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου

Την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένεται να κατοχυρώσει την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την κυπριακή Forest Group του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Ο Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε στις 7 Ιουλίου πλειοδότης στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και πρόσφερε το ποσό των 25.000.000 ευρώ, ενώ για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ η προσφορά του ήταν 37.200.000 ευρώ, αντί των 30.000.000 ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

Η υπό ειδική διαχείριση Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) είχε υποβάλει στις 30 Ιουλίου 2021 αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η προσφορά της εταιρίας Forest Group και να οριστεί εισηγητής δικαστής για τις ανάγκες διανομής του πλειστηριάσματος. Υπενθυμίζεται πως τα ναυπηγεία αγοράστηκαν από τον εφοπλιστή Προκοπίου ελεύθερα υποχρεώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα τις ικανοποιήσει έως του ποσού των 48.000.000 ευρώ ο ειδικός διαχειριστής. Η ειδική διαχείριση θα εισπράξει 25.200.000 ευρώ από τη συναλλαγή με τη Forest Group, αλλά θα εισπράξει και αξιώσεις, ύψους 130.000.000 ευρώ, που έχουν προκύψει από διαιτητικές αποφάσεις και περί τα 5.000.000 ευρώ από την πώληση κινητών μέσων και εξοπλισμού των ναυπηγείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.