ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διέκοψε την λειτουργία της η EADS-3Sigma

Διέκοψε την λειτουργία της η EADS-3Sigma

Μία ακόμη ελληνική εταιρεία του αμυντικού χώρου οδηγήθηκε σε διακοπή της λειτουργίας της, λόγω του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού και των οικονομικών περικοπών που δοκιμάζουν την χώρα μας.

Η εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής Drones και USV, EADS-3 SIGMA ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την διακοπή της λειτουργίας της.

Η ελληνική εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό το 1987 και απασχολούσε περίπου 50 άτομα στα Χανιά όπου είναι και το εργοστάσιο της. Η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς για στόχους drones.

Τα προϊόντα της περιελάμβαναν τον στόχο IRIS, Alkyon  και PERSEAS, ενώ στον τομέα θαλασσίων στόχων η εταιρεία διαθέτει την οικογένεια SEPTAR (TRITON 1,2 και 3). Για τον έλεγχο των εναέριων και θαλάσσιων στόχων της, η ελληνική εταιρεία ανέπτυξε τον Επίγειο Σταθμό Ελέγχου Εniochos.

Δυστυχώς όμως σειρά προβλημάτων τα οποία σχετίζονταν με τον διεθνή ανταγωνισμό και τις περικοπές στις δαπάνες για αγορά drones δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία η οποία και δυνατότητες έχει και σημαντική εμπειρία διαθέτει.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Cassidian Air Systems μέλος της εταιρείας EADS στην οποία ανήκε και η EADS-3 SIGMA διαθέτει δύο στόχους drones στην διεθνή αγορά, το Do-DT35 και το Do-DT45.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.