ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

“Δέσμευση για εξυγίανση και ανάπτυξη”

“Δέσμευση για εξυγίανση και ανάπτυξη”

Συνέντευξη παραχώρησε στο defencenet.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Κωνσταντίνος Πιλάλης όπου απάντησε σε ερωτήσεις για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος και της δεδομένων αρνητικών αποτελεσμάτων σχεδόν όλων των προηγούμενων διοικήσεων.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το παρόν στα ΕΑΣ, δεδομένης της οικονομικής κρίσης;

Απ. Οι τελευταίες απρόβλεπτες χρηματοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό (και κυρίως) τη χώρα μας απαιτούν λήψη αποφάσεων που να βασίζονται σε προσαρμοστικότητα και σε ευέλικτες στρατηγικές.

 Ιδιαίτερα, το συνεχώς μεταβαλλόμενο και μειούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον της αμυντικής βιομηχανίας απαιτεί πρωτοβουλίες, δυναμισμό και εξωστρέφεια για την ορθή αξιολόγηση και εκμετάλλευση των περιορισμένων προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζονται.

-Σε τι δράσεις έχει προχωρήσει η διοίκησή σας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει της οικονομικής κρίσης ;

Απ. Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχουν καθορίσει με κάθε λεπτομέρεια τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό και τις Δράσεις που θα τα οδηγήσει στην εκπλήρωση της αποστολής της εταιρίας, ως κύριου προμηθευτή όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων απαιτήσεων εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με την Πολιτική Εθνικής Άμυνας. Επίσης, φιλοδοξούν να συνεισφέρουν με το παραγωγικό τους δυναμικό στην ανάπτυξη της Εθνική Οικονομίας, υλοποιώντας αυξημένες απαιτήσεις εξαγωγικών συμβάσεων.

 Τα ΕΑΣ υλοποίησαν τις  προσεκτικές αλλά και δύσκολες προσαρμογές  για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας και με απώτερο σκοπό να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να εξέλθουν από τη ζημιογόνο πορεία τους.

Καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο στην δυναμική πορεία της εταιρείας έχει διαδραματίσει το ανθρώπινο δυναμικό της (στελέχη και εργαζόμενοι), όπου η υψηλή τεχνογνωσία/εξειδίκευση, η αφοσίωση, η εμπιστοσύνη και προσήλωση στην εταιρία  έχουν αναμφίβολα συμβάλει στην εδραίωση της εταιρίας στην Ελληνική και Διεθνή αγορά και εγγυώνται το μέλλον της.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των ΕΑΣ;  

Απ. Για το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε δυναμικά την εφαρμογή της στρατηγικής μας η οποία εστιάζεται στη διατήρηση της διακεκριμένης θέσης στην Ελληνική και Διεθνή αγορά, με προσφορά προϊόντων υψηλής ποιοτικής αξίας.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές και η αναγέννηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων μπορεί να γίνει και επιβάλλεται να γίνει με τη βοήθεια του Κράτους. Ως γνωστόν καμία αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς χρηματοδότηση. Αυτή τη φορά όμως η χρηματοδότηση θα παράγει καρπούς και αυτοί θα είναι η εξυγίανση αλλά και η αναδιάρθρωση/ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Διοίκηση της εταιρείας και η πλειονότητα των εργαζόμενων της τη κρίσιμη αυτή στιγμή για την εταιρεία στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Εργάζονται όλοι μαζί συντονισμένα και αποτελεσματικά, όχι μόνο για να διορθώσουνε τα κακώς κείμενα, αλλά κυρίως για να δημιουργήσουνε την αναγκαία υποδομή που επιβάλλεται για την ανάπτυξη της εταιρείας.

-Είναι δυνατό τα ΕΑΣ να επιβιώσουν δεδομένων των ζημιών που ξεπερνούν σωρευτικά το 1 δισ. €;

Απ. Τη λύση θα τη δώσει μόνο η αύξηση της παραγωγής, η οποία και θα επιτευχθεί διότι η εταιρεία έχει κάνει τη σωστή στροφή προς τις νέες αγορές προβάλλοντας τα δυνατά της σημεία. Φυσικά υπάρχουν και οι λίγες φωνές που ακολουθούν την παλαιά συνταγή της διαμαρτυρίας, αλλά πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι πριονίζουν το κλωνάρι πάνω στο οποίο κάθονται με τις αψυχολόγητες ενέργειές τους.

Δυστυχώς, η ζημιογόνος λειτουργία της εταιρείας, που θεωρούνταν μέχρι χθες κάτι το φυσιολογικό, πρέπει και θα σταματήσει και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε σκληρά και συντονισμένα όλοι μας.

Καλούνται τα αρμόδια υπουργεία να μας εμπιστευθούν και να βοηθήσουν την εταιρεία στην κρίσιμη αυτή στιγμή και πολύ γρήγορα θα δουν τα θετικά αποτελέσματα της υποστήριξής τους.

Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια και προς πάσα κατεύθυνση από τη παρούσα Διοίκηση για να αναπτυχθεί η  εταιρεία.

Η χώρα μας έχει ανάγκη μια υγιή αμυντική βιομηχανία και σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.