Περικλής Παναγόπουλος: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του γιου του

Περικλής Παναγόπουλος: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του γιου του

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο επικήδειος λόγος του γιου του Περικλή Παναγόπουλου, στη σημερινή κηδεία του εφοπλιστή.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 84 ετών.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι για να του πει το «τελευταίο αντίο». Τραγικές φιγούρες, η γυναίκα και τα παιδιά του. Ο επικήδειος από τον γιο του ράγισε καρδιές. Συντετριμμένος, αποχαιρέτησε τον πατέρα του με έναν συγκινητικό επικήδειο:

«Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ήσουν αυθεντικός τζέντλεμαν. Που στην οδύσσειά σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου πέρασε κι ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθεντικής γενιάς», είπε.

«Υπήρξες ζεστός άνθρωπος και ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ήσουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός και αφοσιωμένος. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε υπαλλήλους και πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό αλλά σαν πατέρα. Μας δίδαξες πως αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια. Σήμερα όλοι μιλούν για σένα με αγάπη. Υπήρξες πάντα ελεύθερος ακόμα κι όταν ήσουν δεσμώτης. Γιατί τα δεσμά στο σώμα σου τα έσβησε το πνεύμα σου. Αναχωρείς ελεύθερος. Αποχαιρετούμε μόνο το σώμα σου αλλά η φωνή, το χαμόγελο, η σοφία σου θα βρίσκονται πάντα στη ζωή μας.

Πατέρα εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε την ζωή σου, την παρακαταθήκη σου. Και με αυτόν τον τρόπο θα σε τιμάμε και θα σε κρατάμε περήφανο από όπου κι αν μας παρακολουθείς. Πατέρα μας… ήσουν ο καλύτερος πατέρας. Καλό ταξίδι. Καλές θάλασσες. Καλή αντάμωση» είπε ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τη σύζυγό του πατέρα του, Κατερίνα, που στάθηκε δίπλα του.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, κατέρρευσε τη στιγμή που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.