Το παλιό εξαώροφο κτίριο στο Σύνταγμα που μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο (φώτο)

Το παλιό εξαώροφο κτίριο στο Σύνταγμα που μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο (φώτο)

Το πράσινο φως για την ανακατασκευή και μετατροπή σε ξενοδοχείο ενός ακόμα παλαιού κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Η άδεια αφορά στην επισκευή του νομίμως υφιστάμενου κτιρίου προ του 1955 και την τμηματική αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων.

Η LEKKA LIMITED με έδρα τη Λεμεσό και υποκατάστημα στην Αθήνα ιδρύθηκε πέρυσι με σκοπό μεταξύ άλλων τη δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων και τη λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων. Η LEKKA LIMITED είναι μισθώτρια εταιρεία του ακινήτου που προορίζεται για τη λειτουργία του 5άστερου ξενοδοχείου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μέσα σε λίγες ημέρες υπέγραψε και δεύτερη απόφαση που επιτρέπει την δυνατότητα χρήσης κτιρίου στη Μητροπόλεως ως ξενοδοχείου.

Η πρώτη απόφαση, την οποία είχε δημοσιοποιήσει το economistas.gr, αφορούσε τη χρήση ξενοδοχείου σε κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 23 και Πατρώου 8.

Στο κτίριο ιδιοκτησίας της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ το οποίο έχει νοικιασθεί από την εταιρεία Εrgon θα λειτουργήσει επισήμως στις αρχές Μαρτίου το Ergon House, ως το πρώτο foodie hotel στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δεύτερη απόφαση του υπουργού αφορά στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 21, ιδιοκτησίας των Γεωργίου, Ελένης και Φωτεινής Μπαρμπαλιά σύμφωνα με την οποία πέραν των άλλων χρήσεων επιτρέπεται πλέον η χρήση του και ως ξενοδοχείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.