Blueground: «Γερή» επένδυση των Αμερικανών στην ελληνική startup

Blueground: «Γερή» επένδυση των Αμερικανών στην ελληνική startup

Εκτελεστικό ρόλο και θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής start up εταιρίας Blueground έλαβε ένας από τους πλέον σημαντικούς «κατά συρροήν» επιχειρηματίες και επενδυτές του Νεουορκέζικου οικοσυστήματος, ο Kevin Ryan.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της μόλις το 2013, προσφέροντας επιπλωμένα διαμερίσματα προς μεσο-βραχυχρόνια ενοικίαση κατ’αρχάς στην Αθήνα, δραστηριοποιείται ήδη σε εννέα πόλεις του κόσμου με 1800 ακίνητα υπό διαχείριση. Επιχειρεί ήδη στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να τραβήξει το βλέμμα των επενδυτών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έτσι στο τέταρτο κύκλο χρηματοδότησης της, ο οποίος ανήλθε στα 20 εκατ.δολάρια συνολικά, τα 8 εκατ.δολάρια καλύφθηκαν από ομάδα επενδυτών, της οποίας ηγείται ο Kevin Ryan.

Πρόκειται για ιδρυτή μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία «unicorns» (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος Kevin Ryan ως επιχειρηματίας έχει αντλήσει περισσότερα από 700 εκατ.δολάρια σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμμετοχή του παραπάνω παράγοντα τόσο κεφαλαιακά όσο επιχειρησιακά στην Blueground σηματοδοτεί την είσοδο της σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ως γνήσια startup η Bluegound έχει στόχους ταχύτατης ανάπτυξης και για αυτό σχεδιάζει στην προσεχή πενταετία αν ελέγχει 50.000 ακίνητα σε 50 πόλεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μ.Ανατολή. Σήμερα βρίσκεται σε εννέα αγορές (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες) με συνολικά 1.800 ακίνητα. Παρουσιάζει δε τριπλασιασμό κύκλου εργασιών ανά έτος ενώ απασχολεί 300 εργαζομένους παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 150 εδράζονται στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημειώνεται πως μετά τον τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης της, η εταιρία αύξησε το συνολικό ποσό ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που έχει αντλήσει στα 28 εκατ.δολάρια, πέντε χρόνια μόλις μετά την ίδρυση της. Μεταξύ των επενδυτών που έχουν επενδύσει στην Blueground είναι επίσης το ευρωπαϊκό fund VentureFriends το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group, με έδρα τη Μέση Ανατολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.