ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τα κέρδη της ΔΕΠΑ μειώθηκαν κατά 44%

Τα κέρδη της ΔΕΠΑ μειώθηκαν κατά 44%

  Τα κέρδη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) το 2012 παρουσίασαν πτώση 44%, λόγω υποχώρησης της ζήτησης και έκτακτων δαπανών για τη διευθέτηση διαφορών με τον μεγαλύτερο πελάτη της, τη ΔΕΗ.

  Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, τα καθαρά κέρδη της υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 106,3 εκατ. ευρώ.

  Παράλληλα, η παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο στη χώρα μειώθηκε κατά 4,8%, με αποτέλεσμα η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου να υποχωρήσει κατά 3% στα 4,172 δισ. κυβικά μέτρα.

  Τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν και από τον συμβιβασμό στον οποίο προχώρησε τον Σεπτέμβριο η ΔΕΠΑ με τη ΔΕΗ. Η ΔΕΠΑ συμφώνησε να καταβάλει στον μεγαλύτερο πελάτης της ποσό 94 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των οφειλών που απορρέουν από τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου, καθώς και την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας αερίου προς τη ΔΕΗ, οκταετούς διάρκειας.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρωσική Gazprom, ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ, είναι ένας από τους πέντε ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της εταιρείας, το 65% της οποίας ανήκει σήμερα στο Δημόσιο.

  Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι είναι η ρωσική Sintez, η αζέρικη κρατική εταιρεία SOCAR και οι ελληνικές κοινοπραξίες M&M GasCo – Mυτιληναίος – Motor Oil.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.