ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άρθρο-αποθέωση για την ελληνική Theon Sensors από το περιοδικό “European Security & Defence”

Άρθρο-αποθέωση για την ελληνική Theon Sensors από το περιοδικό “European Security & Defence”

Αν υπάρχουν κάποια, λίγα, πράγματα να μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι σε αυτή την χώρα, σε ότι αφορά την οικονομική/βιομηχανική δραστηριότητα, ένα από αυτά είναι σίγουρα η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτροοπτικών συστημάτων παγκοσμίως, η ελληνική ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), μία εταιρεία του EFA Group.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το έγκριτο περιοδικό “European Security & Defence” σε άρθρο του για την ΤΗΕΟΝ SENSORS, μιλά για μία εταιρεία «πρωταθλητή στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και όχι μόνο, εφόσον έχει συμβάσεις με περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο».

Στην έρευνα που έχει κάνει το “European Security & Defence”, περιγράφει την σταδιακή εξέλιξη της THEON SENSORS από μία σημαντική εταιρεία στην παραγωγή βασικών ηλεκτροοπτικών προϊόντων στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη παγκοσμίως δύναμη στην νυχτερινή όραση, ειδικά στα συστήματα ενίσχυσης αστρικού φωτός, αλλά πλέον και στις θερμικές κάμερες.

Με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, αλλά και τους μεγαλύτερους Στρατούς της Ευρώπης, αλλά και χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, η Αυστραλία κλπ. να προμηθεύονται όργανα νυχτερινής όρασης από το εργοστάσιο στο Κορωπί!

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του περιοδικού σε ελληνική απόδοση:

«THEON SENSORS – Ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα

Με έδρα το Κορωπί, η THEON SENSORS έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά οργάνων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, θέτοντας νέα πρότυπα και κατέχοντας το προβάδισμα στον τομέα της.

Ενώ η εταιρία ξεκίνησε με λίγα στελέχη το 1997 εξυπηρετώντας μόνο την ελληνική αγορά, η THEON SENSORS είναι σήμερα κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη με περισσότερα από 100.000 επιχειρήσεις συστήματα ή σε σύμβαση, σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα πρώτα χρόνια

Η THEON SENSORS άρχισε νωρίς να υιοθετεί μια εξωστρεφή επιχειρηματική οπτική με την πρώτη ανάθεση διεθνούς συμβολαίου το 2004 για την προμήθεια οργάνων νυχτερινής όρασης στις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολούθησαν επιπλέον συμβόλαια εξαγωγών, ενώ χρονιά ορόσημο για τη διεθνή αγορά νυχτερινής όρασης υπήρξε το 2010 όταν η THEON SENSORS, προς μεγάλη έκπληξη των παγκόσμιων ανταγωνιστών της, κέρδισε ένα δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια μονόκυαλων νυχτερινής όρασης στις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό το συμβόλαιο ήταν πράγματι ένα σημείο καμπής για την εταιρία, όπου σε αναγνώριση της εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης των συστημάτων της, καθώς και του εξαιρετικού customer support,οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε παραγγελία σχεδόν 15.000 συστημάτων κατά τη διάρκεια της πενταετούς σύμβασης –ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτό που αρχικά είχε σχεδιαστεί!

Κατόπιν ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Δανία, ενώ η THEON SENSORS επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο των πωλήσεών της μέσω της ίδρυσης γραφείων στη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και της δημιουργίας γραμμών συμπαραγωγής στη Μέση και Άπω Ανατολή.

Το success story του δίκυαλου NYX τηςTHEON SENSORS

Το 2013, η THEON SENSORS κυκλοφόρησε το δίκυαλο νυχτερινής όρασηςNYX για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια τάση πολλών τελικών χρηστών να αλλάξουν από σύστημα μονόκυαλων σε σύστημα δίκυαλων.

Μετά από μια σειρά μικρότερων συμβολαίων, η THEON SENSORS συνέχισε την επιτυχία της με δύο πρωτοποριακά συμβόλαια για το NYX με τον γερμανικό Στρατό και τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις KSK.

Σε συνεργασία με το KSK, το δίκυαλο NYX υποβλήθηκε σε 18μηνη δοκιμαστική περίοδο αποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας το σύστημα δοκιμάστηκε σε περιβάλλον αρκτικό, ερήμου και ζούγκλας, διαδικασία που οδήγησε σε περαιτέρω αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της «όσμωσης» μεταξύ του «ελληνικού ταλέντου & επιχειρηματικότητας» και του «γερμανικού βιομηχανικού DNA» ήταν ένα ολοκαίνουργιο αναβαθμισμένο NYX που παρέχει εξαιρετικές οπτικές επιδόσεις και παράλληλα χαμηλό βάρος, χωρίς να διακυβεύεται η ευρωστία και η εργονομία του συστήματος.

Το «νέο NYX» συνέχισε τη διεθνή επιτυχία του με συμβόλαια στην Πολωνία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και την Αυστρία, ενώ η SAFRAN-Vectronix μέσα από τη συνεργασία της με τη THEON SENSORS κέρδισε το συμβόλαιο με τον ελβετικό Στρατό για την προμήθεια 8.385 δίκυαλων νυχτερινής όρασης NYX, τα οποία θα συναρμολογηθούν τοπικά από τη SAFRAN-Vectronix αρχίζοντας από το 2020.

Προς υποστήριξη των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, η THEON SENSORS ίδρυσε επίσης τη γερμανική θυγατρική της, την Theon Deutschland την άνοιξη του 2019, στην οποία ανατέθηκε το πρώτο της συμβόλαιο για την προμήθεια προσαρτημάτων νυχτερινής όρασης (clipon) στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους!

Είσοδος στην αγορά των ΗΠΑ

Παράλληλα με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της με το δίκυαλο NYX, η THEON SENSORS υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας το 2016 με τον πολύ γνωστό κατασκευαστή λυχνίων νυχτερινής όρασης και κατασκευαστή συστημάτων HARRIS στις ΗΠΑ, η οποία πρόσφατα αποκτήθηκε από την Elbit Systems of America (ESA).

Αυτή η συμφωνία παρέχει στη HARRIS/ESA τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση και την τοπική συναρμολόγηση του δίκυαλου νυχτερινής όρασης NYXστην αγορά των ΗΠΑ με την ονομασία F5032, χρησιμοποιώντας 3ης γενιάς λυχνίες ενισχυτών εικόνας από τις ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι του 2019, η HARRIS/ESAυπερίσχυσε με το νέο F5032έναντι όλων των ανταγωνιστών, κερδίζοντας ένα 5ετές συμβόλαιο IDIQ για τουλάχιστον 14.000 όργανα νυχτερινής όρασης για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το F5032 (συνεπώς έμμεσα το NYX) έλαβε την αμερικανική ονομασία PVS-31B, διαδέχοντας έτσι το L3 PVS-31A που θεωρούνταν επί έτη πρότυπο και το καλύτερο στον κόσμο όργανο νυχτερινής όρασης στην κατηγορία του.

Τον Μάρτιο του 2020, η ΤΗEΟΝ SENSORS άνοιξε τη νέα θυγατρική της στις ΗΠΑ επεκτείνοντας περαιτέρω την παγκόσμια εμβέλειά της!

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η ιστορία της THEON SENSORS μπορεί πράγματι να περιγραφεί ως ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα με ένα επίμονο όραμα για τη δημιουργία ισχυρών διεθνών συνεργασιών. Ως εκ τούτου, η THEON SENSORS είναι στο δρόμο για να γίνει ένας πραγματικός πρωταθλητής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας!»

Δείτε ολόκληρο το περιοδικό σε PDF

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε μόνο το συγκεκριμένο άρθρο σε PDF

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.