Εργαζόμενοι ΠΥΡΚΑΛ: «Παραμύθια οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περί μετεγκατάστασης στο Λαύριο»

Εργαζόμενοι ΠΥΡΚΑΛ: «Παραμύθια οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περί μετεγκατάστασης στο Λαύριο»

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου και του Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού προκάλεσαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον του εργοστασίου της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της εταιρίας.

Επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις παράγονται αξιόπιστα, ασφαλή και με προδιαγραφές ΝΑΤΟ πυρομαχικά, εξαγγέλλοντας το κλείσιμο ουσιαστικά όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, υποσχόμενος παράλληλα μια δήθεν μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο, όπου γίνονται γομώσεις.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός μετεγκατάστασης, κανένα κονδύλι, καμία οικοδομική δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου και καμία εργασία υποδοχής του μηχανολογικού εξοπλισμού μάς πείθει ότι δεν θα γίνει καμία μετεγκατάσταση.

Των εξαγγελιών δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζομένους του Υμηττού που κλείνει. Ακόμα και όταν το εργοστάσιο του Υμηττού μαζί με το εργοστάσιο της Ελευσίνας ανήκαν στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ ιδιοκτησίας Μποδοσάκη, ποτέ δεν επιχείρησε για λόγους ασφάλειας να συστεγάσει τα δύο εργοστάσια, παρότι ως ιδιώτης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις οικονομίες κλίμακος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία.

Καταπληκτική θέα

Και συμπληρώνουν ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να απολαμβάνει στο άμεσο μέλλον από το νέο του πρωθυπουργικό γραφείο την καταπληκτική θέα της Αθήνας από τον 7ο όροφο της Κεντρικής Διοίκησης, η Ελλάδα όμως στερείται εγχώριας παραγωγής πυρομαχικών σε όφελος των μεσαζόντων και των συμφερόντων τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.