Εκστρατεία από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσέλκυση των νέων

Με τίτλο-σύνθημα «Μια θάλασσα ευκαιρίες»

Εκστρατεία από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσέλκυση των νέων

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των νέων για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο ναυτικό.

Καλεί νέους Έλληνες να έρθουν κοντά στη ναυτιλία για να επανδρώσουν, είτε ως αξιωματικοί είτε ως πληρώματα, όχι μόνο τα πάνω από 4.800 ελληνόκτητα πλοία αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες της διεθνούς ναυτιλίας, αξιοποιώντας την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει παγκοσμίως ο Έλληνας ναυτικός.

Με τίτλο-σύνθημα «Μια θάλασσα ευκαιρίες», η καμπάνια, που περιλαμβάνει τρία βίντεο, ένα γενικό μήνυμα, ένα για αξιωματικούς και ένα για πληρώματα, επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή εκτιμήθηκε πως αποτελούν την κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί το ναυτικό επάγγελμα και οι προοπτικές σταδιοδρομίας που παρουσιάζει σε όποιον το επιλέξει.

«Κοινό όραμα της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας είναι η αναβίωση της ναυτοσύνης, που είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του λαού μας, προκειμένου να συνεχισθεί μια παράδοση αιώνων που ξεκίνησε από τους ιστορικούς ναυτικούς τόπους της πατρίδας μας και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, συντελώντας στο σύγχρονο ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Αν και οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις απομάκρυναν ώς ένα βαθμό τους νέους από τη θάλασσα, το ναυτικό επάγγελμα παραμένει μια ελπιδοφόρος αλλά και σύγχρονη προοπτική απασχόλησης, καθώς τόσο το προφίλ όσο και οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες το κατατάσσουν σήμερα ανάμεσα στα πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένα και με ανοδική σταδιοδρομία και καταξίωση επαγγέλματα, αναφέρει η ΕΕΕ. «Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης μιας νέας γενιάς ναυτικών που θα διακριθεί στον διεθνή εργασιακό στίβο και θα αποκομίσει σημαντικά προσωπικά και επαγγελματικά οφέλη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.