Ν.Παπάτσας στη Βουλή: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν το πιο καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό

Ο N.Παπάτσας, Αντιπρόεδρος Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέου νομοθετικό πλαισίου και πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ξένων προμηθευτών και ΕΑΒΙ

Ν.Παπάτσας στη Βουλή: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  διαθέτουν το πιο καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο Νίκος Παπάτσας (Αντιπρoέδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) και Senior Partner EFA GROUP), κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, επί θεμάτων της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας».

Στην ομιλία του ο κ. Παπάτσας αναφέρθηκε στο καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε σχέση με άλλες χώρες καθώς και στο γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει εταιρίες, κρατικές και ιδιωτικές, που λόγω και της συνεργασίας τους με τις ΕΔ, έχουν σημαντική τεχνογνωσία και τεχνολογία σε συστήματα άμυνας και ασφάλειας.

Κάποιες από αυτές έχουν αποδείξει και εμπράκτως τις δυνατότητες αυτές τόσο με τις συνεργασίες τους με μεγάλες διεθνείς εταιρίες, όσο και με την εξωστρέφειά τους και την επίτευξη σημαντικών εξαγωγών σε συστήματα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από Έλληνες μηχανικούς και εργαζόμενους συμβάλλοντας θετικά και στην οικονομία της χώρας.

Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέου νομοθετικό πλαισίου και πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ξένων προμηθευτών και ΕΑΒΙ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα σημείωσε πως πρέπει το ΥΠΕΘΑ και οι ΕΔ να αποφασίσουν να κάνουν ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που σε συνδυασμό με κονδύλια έρευνας και ανάπτυξης θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που πραγματικά η ΕΑΒΙ να αποτελέσει πυλώνα για τις ΕΔ της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Υποστήριξης όσο και να συμβάλλει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων στα πλαίσια της άμυνας και της ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.