Το πετρέλαιο σταθεροποιείται στα 75 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο σταθεροποιείται στα 75 δολάρια το βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω διαπραγμάτευσης με διακυμάνσεις, παίρνοντας μια ανάσα από τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε από την αρχή της εβδομάδας, που οι επενδυτές αξιολογούσαν τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στην οικονομία και στην παγκόσμια ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 27 σεντς, ή 0,4%, στα 75,17 δολάρια το βαρέλι στις 14:26 ώρα GMT. Νωρίτερα κινήθηκαν ανοδικά και ενισχύθηκαν κατά σχεδόν 1 δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI υποχώρησαν κατά 42 σεντς, ή 0,6% στα 71,63 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Brent είχε σημειώσει απώλειες το διάστημα από τις 25 -30 Νοεμβρίου, που ξεπέρασαν το 16% και διαμορφώθηκε σε περίπου 69 δολάρια το βαρέλι.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου η τιμή του ανακάμπτει πλέον του 9%, καθώς η Όμικρον είχε περιορισμένο αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου.

Ωστόσο, μια σειρά από δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επρόκειτο να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας και να προτρέψει την τηλεργασία, αναζωογόνησαν τους φόβους για επιβράδυνση της δραστηριότητας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στην αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα επαναληφθούν αυτή την εβδομάδα με δυτικούς αξιωματούχους να εκφράζουν απογοήτευση για τις απαιτήσεις του Ιράν.

Η χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερες εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, γεγονός που θα ασκήσει πιέσεις τις τιμές του πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία έχουν οξυνθεί, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη ότι η Δύση θα επιβάλει «ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα» στη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ ο Πούτιν ζήτησε εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί πιο ανατολικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.