ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου +20% σε μία ημέρα- Ο Κ.Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα στην απολιγνιτοποίηση!

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου +20% σε μία ημέρα- Ο Κ.Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα στην απολιγνιτοποίηση!

Εκτοξεύθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με άνοδο πάνω από 20% μέσα σε λίγες ώρες οι τιμές του φυσικού αερίου. Η τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά έχει πιάσει την υψηλότερη ιστορικά τιμή της, στα 177,92 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ την προηγουμενη τιμή – ρεκόρ, που ήταν στα 162,13 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στις 6 Οκτωβρίου.

Και η Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη που οδηγείται στην άμεση απολιγνιτοποίηση θα πληρώσει το “μάρμαρο”.

Όπως είναι γνωστό, η ρωσική Gazprom έχει μειώσει τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, τη στιγμή που οι ενεργειακές αποθήκες στη Γερμανία είναι σχεδόν άδειες. Οι χαμηλότερες προμήθειες προς Γερμανία, που διαθέτει τις μεγαλύτερες αποθήκες αερίου στην Ήπειρο, σε συνδυασμό με τον χειμώνα, σημαίνουν ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να καταναλώνει φυσικό αέριο με υψηλούς ρυθμούς από τις ήδη εξαντλημένες αποθήκες της – και καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν αυτή την εβδομάδα, θα χρειαστεί περισσότερο ( και πολύ ακριβότερο) αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια στιμή, το εκτεταμένο δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης – και ειδικά της Γερμανίας – δεν μπορεί να καλύψει το κενό, με αιολική παραγωγή ενέργειας να πέφτει σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, λόγω του ότι οι άνεμοι που πνέουν είναι χαμηλής έντασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ροές του ρωσικού φυσικού αερίου προς τον σταθμό Mallnow, όπου τερματίζεται ο αγωγός Yamal-Ευρώπη, έπεσαν στο μηδέν. Η ρωσική πλευρά διατείνεται ότι λόγω των εορτών, οι παραγγελίες είναι μειωμένες. «Η Gazprom απλά δεν χρειαζόταν περισσότερες ποσότητες σήμερα για να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις», αναφέρουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει περιορισμένη άνοδος των ποσοστήτων τον Ιανουάριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.