ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Gazprom»: Αβάσιμες οι κατηγορίες για ανεπαρκείς εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ

«Όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ευρώπη τα δημιουργούν μόνοι τους στον εαυτό τους»

«Gazprom»: Αβάσιμες οι κατηγορίες για ανεπαρκείς εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ

Ο επίσημος εκπρόσωπος της «Gazprom» Σεργκέι Κουπριάνοφ, υποστήριξε πως οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας και της ρωσικής εταιρείας ότι προμηθεύει ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου είναι απαράδεκτες και αβάσιμες και οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν μόνες τους προβλήματα στον εαυτό τους.

«Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι απλούστατα απάτη και ψέμα», είπε ο Κουπριάνοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Gazprom», το ρωσικό μονοπώλιο είναι έτοιμο να προμηθεύσει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου στο πλαίσιο των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων συμβολαίων και όπως επεσήμανε η τιμή του αερίου στα συμβόλαια αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις χρηματιστηριακές τιμές σποτ.

​​​​​​​«Όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ευρώπη τα δημιουργούν μόνοι τους στον εαυτό τους και δεν χρειάζεται να κατηγορούν την Γκαζπρόμ γι’ αυτό, καλύτερα να κοιταχτούν στον καθρέφτη», επανέλαβε ο Σ.Κουπριάνοφ, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι πελάτες της “Gazprom” από τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν ήδη επιλέξει τα ετήσια συμβόλαια. Ο Ρώσος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι η «Gazprom» συνεχίζει να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, παρά την λήξη του συμβολαίου για το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς με κεντρικό θέμα τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες συζητώνται μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και εταιρειών των δύο χωρών. Ο Α.Βούτσιτς είχε με τη σειρά του δηλώσει ότι προτίθεται να ζητήσει αύξηση των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύει η «Gazprom» στη Σερβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.