Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τον ΣΠΕΦ για τα φωτοβολταϊκά

Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τον ΣΠΕΦ για τα φωτοβολταϊκά

Στις 10.00 αύριο στο ξενοδοχείο President, καλεί ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Ο ΣΠΕΦ επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει οριζόντια εισφορά από 25% – 35% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών μονάδων «αδιαφορώντας για το τυπικό μέγεθος των μονάδων, τις οικονομίες κλίμακας, τις οικονομικές αντοχές τους, τον δανεισμό τους αλλά και το κόστος με το οποίο αυτές έγιναν με βάσει τον χρόνο κατασκευής τους».

Προειδοποιεί, δε, για πτώχευση των μικρομεσαίων Ελλήνων ηλεκτροπαραγωγών υπέρ των μεγάλων ξένων επενδύσεων που – κατά τον Σύνδεσμο- «σκούπισαν» τις άδειες εντός του 2012 και αναπτύσσουν τώρα μονάδες με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, εκμεταλλευόμενοι την ραγδαία φέτος μείωση του κόστους του εξοπλισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.