ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: “Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Σ.Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου”

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: “Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Σ.Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου”

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η ετήσια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η οποία αναφέρει ότι το 2035 η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα φτάσει στα 99,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 87,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2011, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση που τιτλοφορείται «Παγκόσμια Ενεργειακή Προοπτική» (World Energy Outlook), η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στο ίδιο έτος πιθανόν στα 125 δολάρια το βαρέλι σε σύγκριση με την τιμή των 108 δολαρίων ανά βαρέλι για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την επόμενη δεκαετία τη Σαουδική Αραβία στην παραγωγή του «μαύρου χρυσού», καθιστώντας τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σχεδόν αυτάρκη σε ενέργεια. «Οι ΗΠΑ, που εισάγουν σήμερα σχεδόν το 20% των συνολικών ενεργειακών αναγκών τους, θα γίνουν ουσιαστικά αυτάρκεις», σημειώνει η έκθεση.

Η κατανάλωση του φυσικού αερίου θα αυξάνεται στην επισκοπούμενη περίοδο, λόγω κυρίως της ζήτησης από την Ινδία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. «Στις ΗΠΑ, οι φθηνές τιμές και η αφθονία του θα καταστήσουν το φυσικό αέριο το πιο σημαντικό καύσιμο στο ενεργειακό μείγμα, ξεπερνώντας περίπου το 2030 το πετρέλαιο», αναφέρει η έκθεση. Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου κατά 13 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2035, σημειώνει ο Οργανισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.