Εκτός κοινοπραξίας η τουρκική εταιρεία TPAO στο Ιράκ με απόφαση της Βαγδάτης

Εκτός κοινοπραξίας η τουρκική εταιρεία TPAO στο Ιράκ με απόφαση της Βαγδάτης

Αυξάνεται η πολιτική ένταση μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας με την κυβέρνηση της αραβικής χώρας να απορρίπτει την πρόταση για την αποδοχή της τουρκικής κρατικής εταιρείας TPAO ως συνεργάτη στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Βlock 9 και την αντικατάσταση της με την εταιρεία Kuwait Energy.

Μετά από αυτή την απόφαση η εταιρεία Kuwait Energy θα κατέχει το 70% του προγράμματος εξόρυξης και η Dragon Oil PLC το 30%.

Η κυβέρνηση της χώρας δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτή την μεταστροφή αλλά είναι πλέον εμφανές ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση όπως ήταν ένα ή δύο χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.