ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πιθανότητα μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη διακρίνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

Πιθανότητα μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη διακρίνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε πως η πιθανότητα να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας προβάλλεται, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση.

Ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός είπε πως γι` αυτό το θέμα θα είναι καθοριστική η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

Επιστρέφοντας από την τριμερή σύνοδο στο Ιράν, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “λέγεται πως είναι δύσκολο να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη”. “Υπάρχει περίπτωση το φυσικό αέριο να έρθει μέσω Κύπρου στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ευρώπη, (αυτή η πιθανότητα) προβάλλεται”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση καθώς γίνεται λόγος για αποθέματα 2-3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ωστόσο ότι για μια τέτοια επένδυση μπορεί να προτιμήσουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Ελλάδας. “Για παράδειγμα το Ισραήλ σκεφτόταν να το μεταφέρει μέσω εμάς (της Τουρκίας) όταν πρωτοξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις”, είπε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας ότι καθοριστική γι αυτό θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.