ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραγωγή ρεκόρ πετρελαίου από τη Ρωσία το 2018 συμφώνα με τον ΟΠΕΚ

Παραγωγή ρεκόρ πετρελαίου από τη Ρωσία το 2018 συμφώνα με τον ΟΠΕΚ

Στην έκθεση Νοεμβρίου του ΟΠΕΚ για το 2018 αναφέρεται ότι η παραγωγή πετρελαίου στην Ρωσία μπορεί να φθάσει τα 11,24 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, κάνοντας στην ουσία λόγο για ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου.

Η πρόβλεψη αυτή του ΟΠΕΚ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία τον Οκτώβριο σημείωσε νέο ρεκόρ σε όλη τη μετασοβιετική περίοδο φθάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια τόνους ημερησίως,

Ο ΟΠΕΚ προβλέπει επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου το 2019 θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ εκτιμά ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα αυξηθεί κατά 210 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, φθάνοντας τα 11,19 εκατομμύρια τόνους.

Οι εξαγωγές πετρελαίου στο εξωτερικό τον Οκτώβριο έφθασαν τα 5,14 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και 3% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚ, μεταξύ των ρωσικών εταιρειών, την μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017 πέτυχε η Rosneft ( 60.000 βαρέλια ημερησίως)

Ο ΟΠΕΚ επισημαίνει ότι οι εταιρείες Lukoil, Surgutnegtegaz, Gazprom Neft, και Tatneft αύξησαν το 2018 την παραγωγή τους, έν αντιθέσει με τις Gazprom, Slavneft και Novatec, οι οποίες παρουσίασαν μείωση της παραγωγής τους την αντίστοιχη περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν δυνατότητες να αυξήσουν την παραγωγή τους το 2019 χάρη στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.