Ιαπωνία: Κοινότητες ζητούν επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών τους

Ιαπωνία: Κοινότητες ζητούν επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών τους

Η πλειονότητα των ιαπωνικών κοινοτικών αρχών που στις περιοχές τους φιλοξενούνται πυρηνικοί σταθμοί, των οποίων η λειτουργία έχει διακοπεί μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα το 2011, εμφανίζεται να υποστηρίζει την επαναλειτουργία τους, σε περίπτωση που αποφανθεί θετικά η κυβέρνηση, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Γιομιούρι Σιμπούν.

Περίπου δύο χρόνια μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα (220 χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο), οι 48 από τους 50 πυρηνικούς σταθμούς στο Αρχιπέλαγος παραμένουν κλειστοί, λόγω των νέων απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας.

Η ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας πρόκειται να αποφανθεί για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων μετά την εξέταση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των νέων δεδομένων που ισχύουν για τη σεισμική επικινδυνότητα των ενδιαφερόμενων περιοχών.

Αντίθετα προς την κοινή γνώμη, η πλειονότητα (54%) των 135 κοινοτήτων που στα όριά τους φιλοξενούνται πυρηνικοί σταθμοί, ή βρίσκονται πλησίον κάποιου, δηλώνουν πως είναι θετικοί στην επαναλειτουργία τους. Μόλις το 18% εκφράζεται κατά της επαναλειτουργίας, ενώ το 28% δηλώνει χωρίς άποψη.

Η Γιομιούρι Σιμπούν υποσημειώνει πως οι πυρηνικοί σταθμοί αποτελούν την πρώτη και κύρια πηγή εργασίας για το τοπικό εργατικό δυναμικό.

Το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, κατά το οποίο 160.000 άνθρωποι ήδη έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, αποτελεί το χειρότερο στην ιστορία μετά την τραγωδία στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.