ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στον Λίβανο σχετικά με τους υδρογονάνθρακες

Επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στον Λίβανο σχετικά με τους υδρογονάνθρακες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει το βράδυ της Τετάρτης στη Βηρυτό, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν, τον Πρωθυπουργό Νατζίπ Μικάτι και τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι διεθνή και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο με επίκεντρο τη Συρία και το Μεσανατολικό.

Στις συνομιλίες θα ανασκοπηθούν, επίσης, θέματα οικονομίας και οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την περιοχή σε σχέση με την ανεύρεση μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι και ακολούθως με τον Πρωθυπουργό Νατζίπ Μικάτι.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων στη Βηρυτό και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κιλικίας, Αράμ Α’ και τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μαρ Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Λιβάνου.Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει από το Λίβανο για την Κύπρο την Παρασκευή το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.