ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σαουδική Αραβία: Στροφή στην ηλιακή ενέργεια με μεγάλες επενδύσεις

Σαουδική Αραβία: Στροφή στην ηλιακή ενέργεια με μεγάλες επενδύσεις

‘Εργα 2.225 μεγαβάτ ηλιακής ισχύος για το 2019 σχεδιάζει να προκηρύξει το Γραφείο του Προγράμματος Αναπτύξεως για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας (REPDO), όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού, Τούρκι Μοχάμεντ Αλ Σεχρί.

Έντεκα έργα ηλιακής ενέργειας έχουν προκηρυχθεί φέτος, με το μεγαλύτερο από αυτά, το έργο Αλφαϊζάλια, να έχει ισχύ 600 μεγαβάτ. Το REPDO σκοπεύει να προκηρύξει άλλα τέσσερα έργα με εγκατεστημένη ισχύ 300 μεγαβάτ το καθένα, στις περιοχές Ραμπίχ, Τζέντα, Αλράς και Σαάντ. Τα υπόλοιπα έξι έργα του διαγωνισμού για το 2019 έχουν χωρητικότητα από 20 έως 200 μεγαβάτ.

Το νέο πρόγραμμα υποβολής προσφορών, που συμπεριλαμβάνει μέρος των έργων που το REPDO απέτυχε να προκηρύξει πέρυσι, ανακοινώθηκε μετά την επιβολή νέων στόχων για την ηλιακή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γενικότερα.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική ανανεώσιμης ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, ο στόχος ηλιακής ενέργειας για το 2023 αυξήθηκε από 5,9 σε 20 γιγαβάτ ισχύος, και ο στόχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναθεωρήθηκε από 9,5 σε 27,3 γιγαβάτ. Ο REDPO έχει θέσει επίσης δικό του στόχο για το 2030, στα 40 γιγαβάτ για την ηλιακή ενέργεια και τα 58,7 γιγαβάτ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσω της πρώτης σειράς διαγωνισμών για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια που ολοκληρώθηκε πέρυσι, ο REPDO χορήγησε δυναμικό παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας 700 μεγαβάτ, αποτελούμενη από 400 μεγαβάτ αιολικής και 300 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.