ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πλησιάζει τη Σ. Αραβία η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Πλησιάζει τη Σ. Αραβία η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

  Το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες.

  Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τηn Τετάρτη, ανέφερε επίσης ότι η μέση εβδομαδιαία παραγωγή ήταν κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια υψηλότερη, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε βελτιωμένες τεχνικές εξόρυξης και επεξεργασίας.

  Η στατιστική υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, πρόβλεψε ότι η παραγωγή αμερικανικού αργού πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος σε επίπεδα ρεκόρ. Όπως αναφέρει, οι ΗΠΑ θα παράγουν φέτος κατά μέσο όρο 7,32 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, και 7,92 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2014.

 Αναλυτές δηλώνουν ότι οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν το πώς οι βελτιώσεις στην τεχνολογία εξόρυξης, έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει την αγορά ενέργειας τα τελευταία 5 χρόνια.

  Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.