ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σήμερα τα μεγάλα νέα: Η Exxon Mobil ανακοινώνει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων

Σήμερα τα μεγάλα νέα: Η Exxon Mobil ανακοινώνει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων

Ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Ασπρεϊ, θα ενημερώσει σήμερα το μεσημέρι επισήμως τον Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, για τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στους στόχους «Δελφύνη» και «Γλαύκος» στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η γεώτρηση στη «Δελφύνη«, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εντοπίστηκε κοίτασμα, αλλά οι έρευνες πιθανό να επαναληφθούν σε άλλο σημείο του τεμαχίου 10 σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το μέγεθος του κοιτάσματος που εντοπίστηκε στον «Γλαύκο», αλλά η Λευκωσία δεν κρύβει πλέον ότι έχει γνώση για ύπαρξη αερίου σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα σήμερα η επιτυχία στον «Γλαύκο» θα πρόκειται για το τρίτο κοίτασμα που εντοπίζεται στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς προηγήθηκαν το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, για το οποίο η κοινοπραξία Total/ENI δεν ανακοίνωσαν ποσότητα αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 4 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιθανότητες το κοίτασμα «Γλαύκος» να είναι το μεγαλύτερο που εντοπίστηκε μέχρι τώρα στην κυπριακή ΑΟΖ είναι καλές. Η ύπαρξη κοιτάσματος κρατά στην Κύπρο την ExxonMobil, αυξάνει τις διαθέσιμες ποσότητες αερίου και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κατασκευής τερματικού σταθμού αποϋγροποίησης αερίου, εφόσον υπάρξουν και νέες ανακαλύψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.