ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Το σύνθημα για ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ώστε να τεθεί ένα ορισμένο πρόγραμμα για φέτος. Όπως προκύπτει, στις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης ανήκει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ενώ προέχει επίσης αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των λιμένων και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ». Σε ό,τι αφορά τα σχέδια στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έγινε συνολικός συντονισμός και τέτοιες συσκέψεις θα γίνονται συχνά. Το 2013 θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος».

Στην κυβερνητική σύσκεψη κλήθηκαν ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης. Επίσης, συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης στο Eurogroup, ενώ ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί στο τέλος του μήνα το Κατάρ (29-30 Ιανουαρίου), σχεδιάζοντας ανάλογα ταξίδια τους επόμενους μήνες σε Ουάσιγκτον (στο τέλος Μαρτίου), Μόσχα και Πεκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.