ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σερβία: «Έργο υψίστης εθνικής σημασίας » ο South Stream

Σερβία: «Έργο υψίστης εθνικής σημασίας » ο South Stream

Ειδικό νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εθνικού συμφέροντος για τη Σερβία, θα υιοθετηθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας Μίλαν Μπάσεβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tagung .

Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό, το Βελιγράδι είναι έτοιμο ναξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

Έπειτα από την υιοθέτησή του από την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο θα σταλεί στη Βουλή για έγκριση στην επόμενη συνεδρίασή της, διευκρίνισε ο κ. Μπάσεβιτς.

Αναφερόμενος στο χωροταξικό σχέδιο του αγωγού South Stream, το οποίο εγκρίθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, ο κ. Μπάσεβιτς σημείωσε ότι αυτό ολοκληρώθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Ορυχείων, σε διάστημα μικρότερο των 100 ημερών.

Ο κ. Μπάσεβιτς υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο θα διευκολυνθεί η κατασκευή του αγωγού και πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί από τη σερβική πλευρά οι τραπεζικές εγγυήσεις και η χρηματοδότηση του έργου για το 2013.

Η Σερβία θα λάβει τέλη διαμετακόμισης που θα κυμαίνονται από 500 έως 600 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο αγωγός τεθεί σε λειτουργία.

Ο αγωγός South Stream, του οποίου το κόστος υπολογίζεται σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να μεταφέρει  σε ετήσια βάση 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.        

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.