ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία σε Σλοβακία: «Μπείτε» και εσείς στην κατασκευή του Nord Stream-2 και του Turkish Stream

Ρωσία σε Σλοβακία: «Μπείτε» και εσείς στην κατασκευή του Nord Stream-2 και του Turkish Stream

«Η Μόσχα και η Μπρατισλάβα πρέπει να βρουν αμοιβαία επωφελείς λύσεις ως προς τη συμμετοχή της Σλοβακίας στα έργα κατασκευής των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογο του Πέτερ Πελεγκρίνι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι ήδη διεξάγεται μια τέτοια συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών σε υπουργικό επίπεδο και κάλεσε τη Σλοβακία να συμμετάσχει στα έργα αυτά.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδειξε να κατανοεί τις ανησυχίες που εκφράζει η Μπρατισλάβα όσον αφορά τα έσοδα που αποκομίζει η Σλοβακία από τη διέλευση του φυσικού που διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, στην περίπτωση που σταματήσει η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επισήμανε από την πλευρά του ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 θα έχει επιπτώσεις στις σλοβακικές υποδομές διέλευσης του φυσικού αερίου, μέσω των οποίων διέρχεται το ρωσικό φυσικό αέριο που φθάνει από την Ουκρανία για να καταλήξει στην Ευρώπη. «Αυτός είναι ο λόγος που η Σλοβακία με γνώμονα αυτές τις προοπτικές, έχει αυτή τη θέση», τόνισε. Παρόλα αυτά ο Πέτερ Πελεγκρίνι δήλωσε ότι η Σλοβακία «αναζητεί τρόπους για να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές ώστε να τις εντάξει στο δίκτυο μεταφοράς του φυσικού αερίου ακόμη και στην περίπτωση που θα λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream-2 και μελλοντικά ο Turkish Stream».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.