“Όχι σε μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας”

“Όχι σε μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας”

 Κατηγορηματικά απέρριψαν το σενάριο για μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου στην Ευρώπη μέσω τουρκικού αγωγού ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης και ο Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ), Χαράλαμπος Έλληνας.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στα γραφεία της ΚΡΕΤΥΚ ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι χωρίς το τερματικό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεταφορά του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Με το να προχωρήσουμε τις διεργασίες, πρόσθεσε, απαντούμε και στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για άλλες επιλογές, τις οποίες απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι και πολιτικά είναι λάθος να γίνονται αναφορές σε τέτοιες επιλογές τη στιγμή που υπάρχει κατοχή.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ είπε ότι στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μόνο ένας κόμβος μπορεί να υπάρξει και αυτός θα είναι από την Κύπρο.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για τερματισμό οποιασδήποτε συζήτησης για μεταφορά μέσω τουρκικού αγωγού. Οι λύσεις αυτές, είπε, δεν είναι ούτε εφικτές ούτε λογικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.