Πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και στις ακτές του… Ιονίου

Πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και στις ακτές του… Ιονίου

Εντύπωση προκάλεσε το πρωί του Σαββάτου σε κατοίκους παράκτιων περιοχών στο νότιο Ιόνιο Πέλαγος, καθώς στα ανοιχτά έκανε την εμφάνισή της μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

Με τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων στο δυτικό Ιόνιο να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, η εμφάνιση της πλατφόρμας προκάλεσε εντύπωση και ερωτήματα μήπως ξεκίνησαν κιόλας οι γεωτρήσεις.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ανενεργή πλατφόρμα που ρυμουλκείται στα διαλυτήρια της Aliaga, στις ακτές του Αιγαίου που μολύνουν όλη την γύρω περιοχή.

Την ρυμούλκηση έχει αναλάβει το πλοίο ALP CENTRE της ALP Maritime Services.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει το marine traffic, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Αστακού όπου και είχε καταπλεύσει στις 18 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει κάνει και άλλες φορές την εμφάνισή του στις ελληνικές θάλασσες σε αντίστοιχες αποστολές, μεταφέροντας παλιές εξέδρες πετρελαίου στα διαλυτήρια της Aliaga.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.