Συμφωνία Μόσχας – Ριάντ για μειωμένη παραγωγή πετρελαίου

Συμφωνία Μόσχας – Ριάντ για μειωμένη παραγωγή πετρελαίου

Η Ρωσία συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία στην παράταση κατά έξι με εννέα μήνες μιας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ο Πούτιν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η συμφωνία θα παραταθεί υπό τη σημερινή της μορφή.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, που συνθέτουν την επονομαζόμενη ομάδα ΟΠΕΚ+, συναντώνται στη 1 και 2 Ιουλίου για να συζητήσουν τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

«Θα στηρίξουμε την παράταση, τόσο η Ρωσία όσο και η Σουηδική Αραβία. Αναφορικά με τη διάρκεια της παράτασης ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει αν θα είναι έξι ή εννέα μήνες. Ίσως να είναι εννέα μήνες», είπε ο Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον μπιν Σαλμάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Μια παράταση εννέα μηνών σημαίνει ότι η συμφωνία θα λήξει τον Μάρτιο του 2020.

Η απόφαση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για παράταση της διεθνούς αυτής συμφωνίας πάντως δεν ήταν αποτέλεσμα της κρίσης που προκλήθηκε για το μολυσμένο αργό πετρέλαιο στον ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγό Ντρούζμπα που τροφοδοτεί την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι το πρόβλημα με το μολυσμένο αργό έχει λήξει και ότι η Ρωσία χρειάζεται τώρα να διαχειριστεί το ζήτημα με το μολυσμένο αργό που είναι αποθηκευμένο. Εκτίμησε δε ότι μια εννιάμηνη παράταση θα ήταν προτιμότερη σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.