ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας κάνει λόγο για ενδεχόμενη έλλειψη πετρελαίου

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας κάνει λόγο για ενδεχόμενη έλλειψη πετρελαίου

Οι χώρες του ОПЕК+ μπορούν να αποφασίσουν να αυξήσουν τις ποσοστώσεις στην παραγωγή πετρελαίου σε περίπτωση που παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νόβακ επικαλέστηκε μάλιστα την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 2018, λέγοντας ότι τότε, όταν η προσφορά στην αγορά πετρελαίου ήταν ανεπαρκής, λήφθηκε η απόφαση να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου, η οποία «λειτούργησε πολύ θετικά» με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ένα «έλλειμμα» στην αγορά.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν σήμερα να παραταθούν οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου έως τον Μάρτιο του 2020 σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την τιμή του αργού καθώς η παγκόσμια οικονομία εξασθενεί και η αμερικανική παραγωγή αυξάνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμαχία αυτή, γνωστή ως ΟΠΕΚ+, μειώνει την παραγωγή του πετρελαίου από το 2017 προκειμένου να ανακόψει την πτώση των τιμών εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ, μια χώρα που έχει ξεπεράσει τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία και είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.