ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Συλικώτης: «Η Κύπρος μπορεί να έχει ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά φυσικού αερίου στον κόσμο»

Ν.Συλικώτης: «Η Κύπρος μπορεί να έχει ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά φυσικού αερίου στον κόσμο»

  «Η Κύπρος μπορεί να έχει ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά υγροποίησης φυσικού αερίου στον κόσμο» δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Απολογισμός της Ενεργειακής Πολιτικής της Κυβέρνησης», ο Ν. Συλικιώτης είπε ότι το τερματικό στο Βασιλικό θα προσφέρει ασφαλή διέξοδο για την εξαγωγή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.

  «Η απόφασή μας για υλοποίηση αυτού του έργου είναι χωρίς επιστροφή επειδή τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν είναι ασύγκριτα» συνέχισε.

  Προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών για δημιουργία του τερματικού τέλη 2014 με αρχές του 2015, προκειμένου να είναι έτοιμο στα μέσα του 2019 για μεταφορά του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

  Επιδίωξή μας, είπε, είναι στο κυπριακό τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου να φιλοξενούμε το δικό μας φυσικό αέριο που να το μεταφέρουμε στις διεθνείς αγορές, όπως και αυτό του Ισραήλ και του Λιβάνου, αλλά και άλλων χωρών της περιοχής.

  Στον τομέα των πετρελαιοειδών, είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί με τη δημιουργία του κρατικού τερματικού πετρελαιοειδών και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με ολλανδική εταιρεία. Παράλληλα, βρίσκεται υπό ανέγερση και ένα ιδιωτικό τερματικό πετρελαιοειδών.

  «Αυτά τα δύο θα μετατρέψουν την Κύπρο σε ένα σημαντικό κόμβο διακομιστικού εμπορίου και στα πετρελαιοειδή» είπε ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος.

 Επίσης, είπε ότι στα θέματα υποδομών «προχωρούμε με τη μελέτη που κάνει η Υπηρεσία Ενέργειας για την έλευση του αγωγού που θα συνδέει το «τεμάχιο 12» με τη στεριά, και το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, λαμβάνοντας υπόψη και τις αναγκαίες συνέργιες που πρέπει να προκύψουν με τις νέες αδειοδοτήσεις».

  Ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εισαγωγή του υγραερίου στην αυτοκίνηση, με δέσμευση να εισαχθεί σε ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.