ΝΥTimes: “Οι Έλληνες παγώνουν”

ΝΥTimes: “Οι Έλληνες παγώνουν”

Η νέα φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και οι συνέπειες που είχε η εφαρμογή του στην ζωή των Ελλήνων αναλύει σε άρθρο, στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα New York Times.

Το άρθρο παρουσιάζει τη ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι λόγω της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο της τάξεως του 450% είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν είτε πανάκριβο πετρέλαιο είτε καίνε…διάφορα ξύλα. Καταγράφεται άλλωστε μείωση στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης το ύψους 70% τελευταίο τέταρτο του 2012. Παράλληλα ενώ η κυβέρνηση έχει έσοδα πάνω από 63 εκατ. δολάρια με την εφαρμογή του νέου φόρου, φαίνεται πως έχει χάσει πάνω από 190 εκατ., σύμφωνα με τον Σύνδεσμο προμηθευτών πετρελαίου.

Στο μεταξύ τονίζει το δημοσίευμα πολλοί Έλληνες υποφέρουν από το κρύο. Σε μία πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών καταδεικνύεται ότι το 80% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης.

Για αυτό έχουν στραφεί στην καύση ξύλων που αγοράζουν αλλά και πολλές φορές μαζεύουν ή κλέβουν από τα πάρκα και τις πλατείες. Η υπερβολή καύση ξύλων και πολλές φορές ακατάλληλων ξύλων έχει οδηγήσει στην απελευθέρωση σωματιδίων που δημιουργούν ένα νέφος πάνω από τις πόλεις, και ιδιαίτερα πάνω από την Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα. Το νέφος αυτό είναι καταστροφικό τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για το περιβάλλον.

Ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως χειμώνας δεν τελείωσε στην Ελλάδα, οπότε δεν πρέπει να προδικάζεται ο νέος νόμος. Μάλιστα όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών “το σύνθετο περιβάλλον” της χώρας, που στην βόρεια Ελλάδα έχει παγετό και στην Αθήνα μείον 4 βαθμούς είναι η αιτία που δεν έχουν φανεί ακόμα τα αποτελέσματα του μέτρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr               

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.