ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15/10 η διάθεσή του και σε… «τσουχτερές» τιμές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15/10 η διάθεσή του και σε… «τσουχτερές» τιμές

Αρχίζει σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Φέτος η διάθεσή του θα ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%

Όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι, στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή ανά λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 1,10 -1,15 ευρώ ανά λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες όμως η τιμή μπορεί να φθάσει και το 1,20 ευρώ.

Πρόκειται για τιμή έως και 18 λεπτά ακριβότερη σε σχέση με αυτήν που έκλεισε τον Απρίλιο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Πάγιο αίτημα των πρατηριούχων είναι η μείωση των υπέρογκων φόρων ώστε να πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε λογικά επίπεδα.

Το επίδομα θέρμανσης

Το στοίχημα για πολλούς είναι που θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης και ποιοι θα επωφεληθούν από τις επερχόμενες αλλαγές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τα δύο σενάρια
Δύο εναλλακτικά σενάρια αυξήσεων στα ποσά για το επίδομα θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση για τη νέα χειμερινή περίοδο, λίγο πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου για το 2019.

Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.

Το άλλο σενάριο, προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας. βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.