ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιράν: Καύσιμα από εμπλουτισμένο ουράνιο

Ιράν: Καύσιμα από εμπλουτισμένο ουράνιο

Σε καύσιμα για τον ερευνητικό αντιδραστήρα στην Τεχεράνη μετατρέπει το Ιράν μέρος του εμπλουτισμένου ουρανίου που διαθέτει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η διαδικασία θεωρείται ότι, αν συνεχιστεί, μπορεί να δώσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε από τη Μόσχα την Τρίτη ότι ευελπιστεί σε «θετικά βήματα» στις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί στο Καζακστάν.

«Η μετατροπή γίνεται και όλες οι αναφορές στέλνονται κανονικά και πλήρως στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)» είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΚΞ Ραμίν Μεχμανπαράστ από την Τεχεράνη, σύμφωνα με το ιρανικό IRNA.

Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΙΑΕΑ που επικαλείται το Reuters, το Ιράν φαίνεται ότι έχει επαναφέρει τη μετατροπή μικρής ποσότητας ουρανίου σε καύσιμα. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι, επιβραδύνοντας την αύξηση στα αποθέματα ουρανίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή οπλισμού, είναι ένας από τους τρόπους να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και των ξένων πρωτευουσών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.