ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σερβία: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του αγωγού South Stream

Σερβία: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του αγωγού South Stream

Εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στην επικράτεια της Σερβίας, όπως επίσης και τα κεφάλαια για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων από τις οποίες θα διέλθει ο αγωγός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της κρατικής εταιρείας Srbijagas Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς σύμφωνα με το ΑΠΕ.

  Η απαλλοτρίωση θα πραγματοποιηθεί με δίκαιους όρους για τους κατόχους της γης, με βάση τα όσα προβλέπονται από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού, ο κ. Μπαγιάτοβιτς δήλωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για τα σημεία απ΄ όπου θα διέλθει ο αγωγός και τους σταθμούς συμπίεσης του φυσικού αερίου.

“Οι ρωσικές τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του τμήματος του αγωγού στη Σερβία και θα απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις τράπεζες για να επιλέξουμε αυτήν που προσφέρει τους καλύτερους όρους” είπε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 28 Φεβρουαρίου για να έχει συζητήσεις για το θέμα του αγωγού South Stream και το θέμα της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγεται στη βαλκανική αυτή χώρα.

Ο κ. Μπαγιάτοβιτς υπογράμμισε τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, καθώς όπως είπε, όχι μόνο προμηθεύει τη Σερβία με αέριο, αλλά, διασφαλίζει την σταθερότητα στην προμήθεια φυσικού αερίου, πιο φθηνό κόστος μεταφοράς, φθηνότερη τιμή αερίου και τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης και διασύνδεσης κατά μήκος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.