ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οργή στην Αίγυπτο για την έλλειψη πετρελαίου

Οργή στην Αίγυπτο για την έλλειψη πετρελαίου

Ώρες ολόκληρες αναγκάζονται να περιμένουν οι οδηγοί σε πολλές περιοχές της Αιγύπτου για να προμηθευτούν το επιδοτούμενο ντίζελ με το όνομα “ Solar”, γεγονός που έχει οξύνει τα πνεύματα σε μια ούτως η άλλως έκρυθμη χρονική στιγμή για τη χώρα.

Οι προμήθειες ντίζελ τείνουν να στερέψουν, καθώς η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στο ΔΝΤ να επιβάλει μέτρα προκειμένου να λάβει δάνειο 4,8 δις. δολαρίων.

Μέρος των μέτρων αυτών αφορά και τη μείωση των επιδοτήσεων που προσφέρονται για το ντίζελ, οι οποίες είναι ολοένα και αυξανόμενες όσο περνούν τα χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Solar στοίχιζε μέχρι πρότινος 0,19 σεντς ανά λίτρο λόγω των επιδοτήσεων, αλλά οι επιδοτήσεις κοστίζουν στο κράτος 35 εκατ. δολάρια σε καθημερινή βάση.

Πλέον, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στους φούρνους που χρησιμοποιούν ντίζελ να διατηρήσουν ένα απόθεμα 10 ημερών, αλλά ορισμένοι μόνο έχουν αυτή τη δυνατότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι η έλλειψη καυσίμου έχει αρχίσει να επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας της Αιγύπτου.

Τέλος, σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Μόρσι αποφάσισε να επιβάλει από τον Απρίλιο σύστημα προμήθειας καυσίμων με δελτίο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.