Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δρομολογούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δρομολογούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων και με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης το νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, συνεδρίασε σήμερα, σε έκτακτη σύγκλιση, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας Παναγιώτη Κουντουσιάδη (εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, το φυσικό αέριο)».

Όπως συνεχίζουν: «μετά τη διεξοδική ενημέρωση του σώματος για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ειδικά σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και στις εργασιακές σχέσεις, αναπτύχθηκε έντονος διάλογος για τη θέση που διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.