Συμφωνία Ισραήλ και Αιγύπτου για την πώληση ισραηλινού φ.α. από τα κοιτάσματα Tamar και Leviathan

Συμφωνία Ισραήλ και Αιγύπτου για την πώληση ισραηλινού φ.α. από τα κοιτάσματα Tamar και Leviathan

Εγκρίθηκε η από την κυβέρνηση, της Αιγύπτου σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνία για τη χορήγηση ισραηλινού φυσικού αερίου για τις ανάγκες της χώρας.

Πρόκειται για μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ταμάρ στην Αίγυπτο και από εκεί πιθανότατα σε άλλες χώρες της Αφρικής.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις ισραηλινές εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο τη Δευτέρα, πριν από την αναμενόμενη πρώτη ροή αερίου μεταξύ των δύο χωρών τον επόμενο μήνα.

Η μεταφορά του φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί από τα κοιτάσματα Tamar και Leviathan και προορίζονται τόσο για εσωτερική χρήση στην Αίγυπτο όσο και για μεταπώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αφρική.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει την εξαγωγή 60 δισ. Κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το Leviathan και 25 δισ. τόνους από την Tamar για τα επόμενα 15 χρόνια. Η υπάρχουσα συμφωνία εκτιμάται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.