ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη-θεσμών: Τι συζητήθηκε για τα ενεργειακά ζητήματα;

Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη-θεσμών: Τι συζητήθηκε για τα ενεργειακά ζητήματα;

Συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς, η οποία κρίνεται ικανοποιητική καθώς σημειώθηκε πρόοδος στα θέματα της ενέργειας που αφορούν την χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας συζητήθηκαν τα εξής:

  • Η πρόοδος για υλοποίηση του Target Model. Αναφορικά με αυτό συνεχίζεται η προετοιμασία από τον ΑΔΜΗΕ και το Χρηματιστήριο Ενέργειας θέτοντας ως στόχο την έναρξη λειτουργίας τον Ιούνιο. Οι δύο φορείς συνεργάζονται με τους ομολόγους τους σε Ιταλία και Βουλγαρία και για την σύζευξη των αγορών που αποτελεί το επόμενο βήμα.
  • Η πρόσβαση ανταγωνιστών στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για μονοπώλιο της ΔΕΗ. Ο εποικοδομητικός διάλογος της ελληνικής πλευράς συνεχίζεται με την Κομισιόν ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Κατά τη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες σημειώθηκε πρόοδος προς με άξονες την ταχεία απολιγνιτοποίηση και την πώληση συγκεκριμένων ποσών ενέργειας από τη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ.
  • Οι μηχανισμοί διακοψιμότητας (αμοιβή των μεγάλων καταναλωτών για περιορισμό της ζήτησης σε ώρες αιχμής) και ευελιξίας (αμοιβή των παραγωγών για τη διαθεσιμότητα των μονάδων τους), η ελληνική πλευρά έχει ήδη κοινοποιήσει τις προτάσεις της στην γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Οι προτάσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων και σημειώθηκε πρόοδος.
  • Τέλος, έγινε επισκόπηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών, της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς και ρυθμιστικών θεμάτων ενόψει της κατάθεσης από τις Εταιρείες Διανομής Αερίου των αναθεωρημένων αναπτυξιακών τους σχεδίων, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με τους στόχους του ΕΣΕΚ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.