ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα εξετάσει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές πετρελαίου

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα εξετάσει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές πετρελαίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου και τη λήψη άλλων μέτρων προκειμένου να προστατέψει αμερικανικές θέσεις εργασίας από την κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Παράλληλα επέκρινε τα σχέδια άλλων μεγάλων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου να μειώσουν την παραγωγή, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα προσχωρήσουν στην απόφασή τους.

«Θα πλήξει πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αυτή η τιμή», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Αν χρειαστεί να επιβάλω δασμούς… θα κάνω οτιδήποτε πρέπει να κάνω», είπε.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και σύμμαχοι της, εργάζονται για μια συμφωνία για μια άνευ προηγουμένου μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 10%, σε κάτι που αναμένεται να είναι μια παγκόσμια προσπάθεια, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, δεν έκανε μια τέτοια δέσμευση μετά από μια συνάντηση την Παρασκευή με πετρελαϊκές εταιρείες.

«Δεν με νοιάζει ο ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι Οργανισμός αυτοκαταστρέφεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει καθώς η πανδημία του κορωvοϊού έχει συνθλίψει τη ζήτηση και καθώς Ρωσία και Σαουδική Αραβία ενισχύουν την παραγωγή σε έναν πόλεμο για το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.