ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τουρκία σταματά τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αν.Θράκη

Η Τουρκία σταματά τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αν.Θράκη

“Φρένο” και στο ενεργειακό πρόγραμμα της Τουρκίας βάζει ο κορονοϊός. Η καναδική εταιρία Valeura Energy που έχει τα αναλάβει την έρευνα και εξόρυξη σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη στην περιοχή Τέκιρντακ (Ραιδεστός) ανακοίνωσε πως η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου λόγω της οικονομική κρίσης που προκάλεσε η πανδημία την υποχρέωσε και την ίδια σε μειωμένη παραγωγή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας «πρόσφατα, υπό το πρίσμα της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, η οικονομική δραστηριότητα στην Τουρκία έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου από ορισμένους ελαφρούς βιομηχανικούς πελάτες της Valeura. Αυτή η μειωμένη ζήτηση διαχειρίστηκε κατά κύριο λόγο περιορίζοντας τη διακίνηση φυσικού αερίου από τρίτους και επιβάλλοντας ελάχιστες μόνο μειώσεις στην παραγωγή φυσικού αερίου της Valeura. Η πρόσφατη παραγωγή φυσικού αερίου της Valeura ανήλθε κατά μέσο όρο στο 75-80% του μέσου όρου του πρώτου τριμήνου του 2020».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η εταιρία έχει προχωρήσει και σε αναστολή εργασιών ανακατασκευής πηγαδιών άντλησης φυσικού αερίου. «Η Valeura ακολουθεί συμβουλές από τοπικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις και τις αυξημένες πρακτικές υγιεινής.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες από τις παραγωγικές δραστηριότητες της Εταιρείας είναι σε θέση να προχωρήσουν κανονικά, ωστόσο η Εταιρεία έχει αναστείλει μη κρίσιμες εργασίες στον τομέα, συμπεριλαμβανομένων εργασιών και ανακατασκευής υφιστάμενων πηγαδιών, και εφάρμοσε ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι όποτε ήταν δυνατόν. Η Εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να ολοκληρώσει τα δύο ρηχά της πηγάδια στην άδεια της Δυτικής Θράκης στο Q2, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τις ειδικές ιατρικές οδηγίες και τις κυβερνητικές οδηγίες που σχετίζονται με το COVID-19» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Valeura Energy, Sean Guest «η διατήρηση των υψηλών προτύπων υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος έχει ιδιαίτερη σημασία στο σημερινό πλαίσιο. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη εφαρμογής νέων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης και της αυξημένης υγιεινής, και ενθαρρύνουμε όλους να κάνουν το ίδιο.

Ταυτόχρονα, δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο προσωπικό που είναι κρίσιμο για την ασφάλεια, καθώς συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην Τουρκία. Ακόμα και με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στο δεύτερο μισό του τριμήνου, η απόδοση του πρώτου τριμήνου μας αυξήθηκε σε σχέση με το Q4 και είναι μια συνεχής επίδειξη για το πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες. Κοιτώντας μπροστά, αναμφίβολα θα αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες καθώς ξετυλίγεται αυτή η άνευ προηγουμένου αναταραχή, αλλά θα συνεχίσουμε να τηρούμε πάντα τις καλύτερες συμβουλές ιατρικής και ασφάλειας για την προστασία της υγείας του προσωπικού μας».

Από το 2010

Η Valeura Energy Inc., η οποία προέκυψε από τη συνένωση των Pan Western Energy Inc. και Northern Hunter Energy Inc., τον Σεπτέμβριο του 2010, έχει έδρα στον Καναδά και ασχολείται με την ανεύρεση, την ανάπτυξη και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2017 η Valeura προχώρησε σε ερευνητική γεώτρηση στη θέση Yamalik-1. Τον Νοέμβριο του 2017 είχε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που έδειξαν ότι υπήρχε πλούσιο κοίτασμα σε φυσικό αέριο. Τον Φεβρουάριο του 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης αξιολόγησης των μελλοντικών πόρων της από τις εταιρίες DeGolyer και MacNaughton οι οποίες έκαναν εκτιμήσεις για 10,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Τον Οκτώβριο του 2018, η εταιρεία ξεκίνησε γεωτρήσεις αξιολόγησης στη θέση Inanli-1, ενώ ολοκλήρωσε τη γεώτρηση του Inanli-1 σε βάθος 4.885 μέτρων τον Ιανουάριο του 2019, οπότε ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια προχώρησε στην ανίχνευση και την καταγραφή των κοιτασμάτων. Η Valeura ξεκίνησε τη διάνοιξη ενός ακόμα κοιτάσματος στη θέση Devepinar-1, τον Φεβρουάριο του 2019. Το πηγάδι είναι περίπου 20 χλμ. από το Inanli-1.

Ερευνες στην Ανατολική Θράκη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες για φυσικό αέριο έχουν ξεκινήσει στην Ανατολική Θράκη εδώ και χρόνια. Το 2015 η καναδική Marsa Energy που δραστηριοποιείται στη χερσόνησο της Καλλίπολης είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου στο πεδίο Poyraz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.