ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ. Θωμάς: «Από ουραγοί της Ευρώπης να γίνουμε πρώτοι με περισσότερες και καλύτερες ΑΠΕ»

Γ. Θωμάς: «Από ουραγοί της Ευρώπης να γίνουμε πρώτοι με περισσότερες και καλύτερες ΑΠΕ»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, τόνισε πως σκοπός είναι το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο να δώσει ισχυρή ώθηση στις ΑΠΕ.

«Οι πράσινες επενδύσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις επενδύσεις και στην οικονομία. Σήμερα, μετά τη διεθνή δοκιμασία από τη πανδημία του κορονοϊού, είναι η στιγμή να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και θα τις πάρουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και επισημαίνοντας ότι «είναι συνειδητή η περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και είναι από τις πιο φιλόδοξες της Ευρώπης».

Έμφαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδωσε ο κ. Θωμάς στο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη νέα εποχή, μετά τη πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «θέλουμε από ουραγοί της Ευρώπης να γίνουμε πρώτοι με περισσότερες και καλύτερες ΑΠΕ». «Το νομοσχέδιο θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στις ΑΠΕ και στην ενεργειακή αποδοτικότητα της χώρας. Η πανδημία απέδειξε την ανθεκτικότητα που έχουν και εμείς αποφασίσαμε να αναλάβουμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον εθνικό πλούτο.

Τις ενισχύουμε με ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που σέβεται το περιβάλλον με στόχο να έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα. Και ενεργειακή επάρκεια της χώρας και φθηνή ενέργεια για τους καταναλωτές» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό, ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο που θα δώσει ώθηση τόσο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ που αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στη νέα ενεργειακή εποχή όσο και στις επενδύσεις και στις νέες θέσεις εργασίας».

Απαντώντας στη κριτική του ΚΚΕ που υποστήριξε ότι στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους θυσιάζεται η προστασία του περιβάλλοντος, αντέτεινε ότι «δεν έχουν βάση αυτά τα επιχειρήματα».

«Δεν είναι αδύνατον το καπιταλιστικό κέρδος να συνυπάρξει με το περιβάλλον. Αυτό το μοντέλο αποδεικνύεται ότι έχει γίνει και έχει πετύχει στην Ευρώπη. Προφανώς λάθη υπάρχουν, όμως αυτό το μοντέλο είναι το καλύτερο που έχουμε στον κόσμο και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», σημείωσε.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα είναι είτε στον μέσο όρο είτε πιο πάνω από αυτόν που ισχύει στην Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ίδιο ψεύδος διακινείτε και σε ό,τι αφορά τη χρήση γης σε περιοχές Natura. Τις χρήσεις γης δεν τις βάζουμε εμείς. Υπάρχουν από το 2011. Και υπάρχουν στις συμβάσεις που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει a priori χρήση. Εμείς βάζουμε επιπλέον απαγορεύσεις», ανέφερε ο κ. Θωμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.